SeaLab 2022

SeaLab is een project waarin Friese studenten van verschillen leeftijden, achtergronden en opleidingen een zeilavontuur aangaan. De studenten zetten hun kwaliteiten en talenten in tijdens het doen van natuuronderzoek, en ook tijdens het samenwerken in de sailtraining: persoonlijk leiderschap, verantwoordelijkheid nemen, geloven in jezelf - dat is de impact van Sea Lab!

SeaLab 2022 is weer ánders: tijdens de vorige editie bleef de volledige crew aan boord en gingen de deelnemers richting Engeland met wereldschip Bark Europa. Dit jaar blijven de SeaLab-deelnemers in de eigen provincie, en gaan zij met een schip uit 1911, De Grote Beer, de Waddenzee op. Ook zullen zij een aantal Waddeneilanden bezoeken. Deelnemen aan 'sailtraining' en het runnen van het schip is een groot deel van de ervaring aan boord. Het haalt de jongeren uit hun comfortzone; het leven aan boord is eenvoudig, maar verandert continue. Als team zullen de taken moeten worden verdeeld, en moet men samenwerken: van koken tot schoonmaak, van op de uitkijk staan tot en met aan het roer staan.

Aan boord delen de SeaLab-deelnemers hun levensruimte met anderen en ervaren zij dat je altijd mensen om je heen nodig hebt en elkaar moet kunnen vertrouwen voor een goed zeilend schip. De crew leert hierdoor samenwerken en zich openstellen voor anderen.

Wij denken dat dit een waardevolle uitdaging en ervaring is voor de rest van het leven! Uit onze onderzoeksrapportage komt naar voren dat SeaLab heel goed past binnen ons onderwijs van praktijkgestuurd leren (Friesland College).

U kunt met een (kleine) donatie SeaLab 2022 mogelijk maken voor al onze studenten. Naast sponsoractiviteiten die alle SeaLab-deelnemers zelf opzetten, zijn wij tevens afhankelijk van enige steun van bedrijven. Wij bieden de volgende sponsormogelijkheden: Sea Lab doneren - Wij maken IMPACT!

Meer interessante artikelen

SEA LAB
LOGIN
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram