Over ons

Denkkracht + Doekracht = IMPACT!

Wij Maken Impact! bestaat uit een groep enthousiaste studenten en begeleiders uit het onderwijsveld. Frisse jonge geesten. Pioniers die betrokken zijn bij hun directe leefomgeving. Wij geloven dat het verbinden van de praktijk met de leerbehoeftes van de student dé manier is om het studentenleven in Friesland wat meer kleur te geven. Daarom bieden wij dit krachtige platform. Waar mbo- en hbo-studenten samenkomen om elkaar te inspireren. Om zo een bijdrage te leveren aan leefbare omgeving.  Opdrachtgevers uit de regio kunnen praktijkopdrachten aanreiken of aanhaken bij bestaande projecten.

En omdat de studenten met echte opdrachten aan de slag kunnen, kunnen ze echt de impact maken waar ze naar op zoek zijn. Het samenspel tussen studenten, student-begeleiders, coaches, mentoren en opdrachtgevers maakt ons uniek. Ook samen met ons team IMPACT maken? Meld je dan nu aan!

Impact maken als student

  1. Je vult het aanvraagformulier in en omschrijft je interesses, kwaliteiten én wat je wilt leren.
  2. Vervolgens nemen wij contact met je op;
  3. We voeren hierna een oriënterend gesprek waarin we jouw mogelijkheden bespreken met Wij Maken Impact!; 
  4. We maken afspraken over jouw begeleiding, tijd, inzet en eventuele vergoeding.

Impact maken als bedrijf/organisatie

  1. U vult het aanvraagformulier in en omschrijft de opdracht. 
  2. Vervolgens nemen wij contact met u op;
  3. We voeren hierna een oriënterend gesprek met u waarin we de opdracht bespreken en samen nagaan wat de student kan leren én of de opdracht uitvoerbaar is (tijd, inzet, budget);
  4. De studenten worden gecoacht door onderwijsprofessionals en professionals uit het bedrijfsleven. De opdrachtgever wordt gevraagd beschikbaar te zijn voor vragen, eventuele uitleg en begeleiding tijdens de uitvoeringsfase. De beoordeling van de opdracht gebeurt door het team van Wij Maken Impact! met de opdrachtgever.  

Meedoen

Wij maken impact door jongeren en kinderen een glimlach te geven of door een luisterend oor te bieden. Onze studenten kunnen daar zijn waar nodig: kinderen een boek voorlezen, helpen bij het huiswerk, een kindervakantieweek organiseren, even samen sporten of een blokje om in de wijk. Zo kunnen mbo- en hbo-studenten ook écht meedoen. Organisaties die meedenken bij onze eigenwijze aanpak zijn Humanitas en Amaryllis. 

Studenten

• Dilara Aldemir • Yasmée Chauti • Luna van den Bos • Birgit Ruiter • Kevin Seijmonsbergen

Verhaal

Hoe zorg je er voor dat al het moois wat impact maakt op het leven van een student, ook daadwerkelijk een podium krijgt? Hoe zorg je er vervolgens voor dat die student zich blijvend kan ontwikkelen, en dat zowel mbo- als hbo-studenten ook impact kunnen maken op het leven van andere jongeren, op kinderen en op bedrijven en organisaties? Wij geloven dat het verbinden van de praktijk met de leerbehoeftes van de student dé manier is om het studentenleven in Friesland wat meer kleur te geven.

Daarom bieden wij een krachtig platform waar mbo- en hbo-studenten samenkomen om elkaar te inspireren én ook om een bijdrage te leveren aan het leven van jongeren, kinderen én ook aan bedrijven en organisatie in Friesland. Opdrachtgevers uit de regio kunnen praktijkopdrachten aanreiken of aanhaken bij bestaande projecten.

SEA LAB
LOGIN
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram